Nieuwsbrief Juni

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Circular Cycling update
Sinds onze vorige nieuwsbrief is er veel gebeurd bij Circular Cycling. In deze nieuwsbrief geven we je een beeld van de ontwikkelingen én  een paar interessante filmpjes.

Yellow Monster

Eind mei hebben we Yellow Monster afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar, de CEO van “Aircraft End-of-Life Solutions”, een bedrijf dat oude vliegtuigen op een verantwoorde manier demonteert op vliegbasis Twente.

Op het symposium ter ere van de opening van deze nieuwe locatie was er een symposium over de Circulaire Economie, waar wij een bijdrage aan hebben geleverd én veel hebben geleerd uit de vliegtuigindustrie.

Meer over vliegtuigen:
Aircraft End-of-Life Solutions

CIRCO interview

Erik werd als oud-deelnemer geïnterviewd door CIRCO, een opleidingsprogramma om circulaire business modellen te ontwikkelen:

“Ze zijn verbaasd dat een refurbished product zo mooi kan zijn”

Erik Bronsvoort, Upcyclist en oprichter van Circular Cycling, kocht 20 jaar geleden zijn eerste mountainbike. Nu runt hij samen met Matthijs Gerrits het bedrijf Circular Cycling, waarmee ze oude fietsen nieuw leven geven.

Lees hier het hele CIRCO interview

 

Circulaire Economie in 4 minuten

Circular Cycling experimenteert met nieuwe verdienmodellen om de transitie van de “lineaire” naar de “circulaire economie” in de fietsenindustrie van de grond te krijgen. Maar wat is die circulaire economie eigenlijk? Deze video van de Ellen MacArthur Foundation vertelt je in 4 minuten het verhaal.

UpCycles in de webshop

Iedere UpCycle is een unieke refurbished racefiets. Onze shop is daardoor altijd in beweging. Benieuwd naar ons actuele aanbod? Klik op een van de fotos of op deze link naar de fietsen in ons webshop.Green Oil

 

Je ketting en lagers onderhouden zonder vervuilende chemische middelen? Het kan met GreenOil producten die je sinds kort in onze webshop kunt bestellen.
De Dry Chain Wax, Wet Lube, Ecogrease en Green Cleaner zijn gemaakt van natuurlijke producten en biologisch afbreekbaar. Beter voor jou en voor de wegen en paden waar je over heen rijdt!