Nieuwsbrief Juli

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Circular Cycling update
Wat een zomer! Veel uren op de fiets, koers op TV en ook nog een bedrijf opzetten. In deze nieuwsbrief geven we je een beeld van de ontwikkelingen van Circular Cycling.

 

Maurizio

Maurizio is een bijzondere fiets. Gebouwd door de broeders Fondriest nadat Maurizio zijn profcarriere had beëindigd. Het aluminium frame is een voorbeeld van wat er met moderne aluminium buizen gemaakt kan worden: een licht frame en mooie ronde vormen die je eerder bij carbon dan aluminium zou verwachten.

Afgemonteerd met een Ultegra groep in schadow grey is deze fiets helemaal klaar voor alle avonturen die Sophie de fiets voor de wielen gaat gooien.

Een goede start: 200+ kilometers Elfstedentocht 3 dagen nadat Maurizio de hare werd..

CS030 samenwerking

Wielervereniging CS030 uit Utrecht is erg enthousiast over Circular Cycling en over de doelstelling van Circular Cycling! Leden van CS030 hebben een maand lang fietsonderdelen ingezameld, waarmee wij ons Willier frame gaan opbouwen. Deze UpCycle wordt een leenfiets voor aspirant leden van de club.

Op een gezellige en informatieve avond is met de leden van CS030 flink gebrainstormd over onze samenwerking, onder het genot van een drankje. Bedankt voor een mooie avond!

 

Nederland Circulair in 2050

De Nederlandse Overheid heeft plannen om in 2050 volledig “circulair” te zijn. Dat betekend dat we dan geen afval meer hebben, maar alle restmaterialen opnieuw verwerken tot producten.

Circular Cycling is een van de bedrijven die nu al bezig is om de transitie van de lineaire economie van “Take Make Waste” te veranderen naar de circulaire economie.

We krijgen er allemaal mee te maken. Deze video (3:32) geeft een idee hoe de Nederlandse Overheid hier de komende jaren werk van gaat maken. Het kan ons niet hard genoeg gaan!

UpCycles in de webshop

Iedere UpCycle is een unieke refurbished racefiets. Onze shop is daardoor altijd in beweging. Benieuwd naar ons actuele aanbod? Klik op een van de fotos of op deze link naar de fietsen in ons webshop.Circulaire Cadeau’s

 

Sommige onderdelen zijn niet meer te redden: ze zijn versleten of beschadigd en komen daadoor niet door onze kwaliteit controle.
Maar…met een beetje creativiteit kun je met veel onderdelen nog mooie producten maken waardoor we voorkomen dat we ze weg moeten gooien (gescheiden natuurlijk, dat wel).
In onze webshop kun je cadeau’s kopen die worden gemaakt door WOOD you reCYCLE van onze restmaterialen.