Racefietsblog blogt over Circular Cycling

Racefietsblog heeft spontaan een stuk over ons geschreven, lees het hieronder of zie de site.

De een koopt alles liefst nieuw, de ander probeert voor een mooie prijs een tweedehandsje te scoren. Circulair Cycling probeert eigenlijk die twee te combineren. Win-win!

Of eigenlijk moet ik zeggen win-win-win, want het is niet alleen een win voor de gebruiker en zijn portemonnee. De tweedehandsmarkt voor racefietsen en mountainbikes is levendig, je kan er alles vinden, soms voor een hele mooi prijs. Maar daarmee weet je nog niet altijd wat je exact koopt. En waar blijven alle spullen die niet verkocht worden? Dat geldt ook voor de fabrikanten die telkens met de laatste ontwikkelingen mee willen en moeten gaan, waardoor bestaande producten gedateerd en nagenoeg onverkoopbaar raken. Vanuit het oogpunt van duurzaamheid loont het dan ook wel de moeite om te kijken wat er nog hergebruikt kan worden. Soms is het een kwestie van goed schoonmaken en het vervangen van slijtage-onderdelen voldoende om weer tot een 100% werkend eindproduct te komen.

En dat is precies waar Circular Cycling voor staat. Hun fietsen noemen ze ook toepasselijk ‘UpCycles’, dat ontleend is van ‘upcycling’ en betrekking heeft op het hergebruiken van producten en grondstoffen om weer tot een bruikbaar eindproduct te komen. Circular Cycling doet precies dat. Ze selecteren zorgvuldig de onderdelen en maken ze grondig schoon. Het resultaat is een ietwat gedateerde racefiets, maar wel met mix van nieuwe en gebruikte onderdelen, en een die dus helemaal in goede staat is. Goed vind ik dat er ook nieuwe banden op doen, zoals je ook op een nieuwe fiets zou verwachten. Maar bijvoorbeeld ook een nieuw stuur, omdat dit een gevoelige plek blijft als er mee is gevallen. Niet onbelangrijk is dat ze ook nog 2 jaar garantie op productiefouten geven.

En ze hebben ook hun ‘Overhaul’ concept dat ook in hetzelfde gedachtengoed past. Daarmee helpen ze je huidige racefiets weer ‘als nieuw’ te maken. Als je toch voor een andere fiets wilt gaan kunnen ze je ook helpen om dit op maat op je af stemmen.